Tarımsal Teknoloji salgın dönemiyle birlikte yatırım yapılacak en önemli sektörler arasında yer almaktadır. Teknoloji çiftçiliği daha kolay , daha veri odaklı, ekolojik ve karlı hale getirmeyi hedeflemektedir. BIS Research şirketine göre küresel akıllı tarım pazarının 2022 yılına kadar 23 milyar dolara ulaşacağını ve 2017'den 2022'ye yaklaşık% 20 bileşik yıllık büyüme oranında (CAGR) büyüyeceğini tahmin ediyor. Böylesi hızlandırılmış gelişme, artan ürün verimi ve gıda üretimi talebiyle tetikleniyor. Teknolojiler, tarımsal işletmelerin stratejilerini yeniden keşfetmelerine ve çiftçileri makine öğrenimi, IoT, büyük veri analitiği ve tarımda bilgisayar vizyonu ile güçlendirmelerine yardımcı oluyor.

Endüstri Sürücüsü Olarak Akıllı Tarım Teknolojileri

3. Yeşil Devrim olarak da adlandırılan akıllı tarım, akıllı teknolojileri benimseyerek tarım sektörüne yenilik getirmenin yoludur. Önümüzdeki yıllarda, en son teknoloji çözümleri ile daha geleneksel yaklaşımlara güvenmek için kullanılan bir alan olan tarım sektörü arasındaki boşluğu kapatmayı vaat ediyor.

3. Yeşil Devrim, hassas tarım geliştirme, IoT çözümleri, uydular, sensörler, coğrafi konumlandırma sistemleri, insansız hava araçları ve konuma dayalı hizmetlerle sektöre hücum ediyor. AgriTech, çiftçiler için daha kolay operasyonel yönetim, daha verimli kaynak kullanımı ve sürdürülebilir mahsul veriminin yolunu açıyor. IoT, gelişmiş robotik ve otomatik makineler, çiftçilerin süreçlerini optimize etmelerine izin verirken, sensörlerden aldıkları veriler çiftçilerin stratejilerini şekillendirmesine ve değiştirmesine yardımcı olabilir.

Bir yazılım şirketi ile ortaklık kurarken, tarım işletmeleri yapay zeka, makine öğrenimi, büyük veri ve IoT alanlarında ileri düzeyde uzmanlığa sahip satıcılar aramalıdır . Bu teknoloji alanları, çiftçilerin, yazılım çözümleri olmadan tedavi edilmesi zor olan günlük zorluklarla ve acı noktalarla başa çıkmalarına yardımcı olabilir.

Örneğin:

IoT tarım sensörleri ve konum tabanlı hizmet çözümleri, hava koşullarını kaydedebilir, alanları izleyebilir, hayvanları gözlemleyip takip edebilir ve tarlalardan veri toplayabilir. Alınan bilgiler, mahsul yönetiminin iyileştirilmesine ve tarla verimliliğinin ölçülmesine yardımcı olacaktır.

Büyük veri analitiğinin karar vermeyi iyileştirme üzerinde muazzam bir etkisi olabilir. Çiftçilerin öneri ve önerileri otomatikleştirmesine, gerekli ürün siparişlerini hesaplamasına, bitkileri saymasına ve verimi tahmin etmesine yardımcı olacaktır.

Akıllı tarımda makine öğrenimi , daha iyi mahsul yönetimi anlamına gelir. Yapay zeka; tohum ıslahı, sağlığı izleme ve hasat söz konusu olduğunda çok yardımcı oluyor.

Akıllı Tarım Geliştirmenin Başlıca Vektörleri

Tarımsal Teknoloji, farklı yaklaşımları ve teknolojileri bir araya getiren geniş bir sektördür, ancak en etkili olduğu kanıtlanmış olanlar hassas çitlik hayvanları yetiştiriciliği , akıllı yeşil barınma, hassas tarım ve dronların yanı sıra çiftliklerde uyduların kullanılmasıdır.

 

 

Hassas Çiftlik Hayvanları Yetiştiriciliği

Hassas çiftlik hayvanı yetiştiriciliği (PLF), her bir hayvanın izlenmesini sağlayan gelişmiş teknolojilerle desteklenir. Bu yaklaşımla, çiftçiler hayvan başına katkılarını optimize edebilir ve hayvan yönetimini iyileştirebilir. PLF aynı zamanda kalitatif ve kantitatif sonuçlar sağlayarak sürdürülebilir kalkınmayı mümkün kılar.

Hassas çiftlik hayvanı yetiştiriciliği, Tarımsal Teknoloji hayvan sağlığı, beslenmesi ve konumu hakkında gerçek zamanlı verileri bir araya getirir. Sensörlerden, kameralardan ve görüntü tanıma yazılımından toplanan sonuçlara dayanarak, çiftçiler sığır refahını izleyebilir ve hayvancılık verimliliğini artırabilir . Hayvanların üzerinde konumlandırılmış takip cihazları yardımıyla toplanan veriler, tesislerde havalandırma veya besleme yoluyla hayvan refahının nasıl iyileştirilebileceği konusunda değerli bilgiler sağlar.

Yapay zeka, IoT, bulut bilişim, büyük veri analizi ve platform çözümleri , akıllı hayvancılığın yükselişine güç veriyor.

Yapay zeka , onlarca veya yüzlerce hayvanla ilgili verileri işlemeniz ve sonuçları hızlı ve doğru bir şekilde üretmeniz gerektiğinde işe yarar.

IoT teknolojileri ve bağlı cihazlar, gerçek zamanlı olarak iletişim ve işbirliği için benzersiz bir ağ oluşturur. Kablosuz IoT tarım sensörleri ve uygulamaları, yerelleştirme ve otomatik karar verme için değerlidir

Platformlar , kolaylaştırılmış bir tedarik zinciri ve dağıtım ile hayvancılık yönetimini kolaylaştırmaya izin verir. Ayrıca gerçek zamanlı hayvan sınıflandırması veya hayvan popülasyonlarındaki sapmaları da ele alırlar.

Akıllı Sera Sistemleri

Akıllı seracılık, doğrudan insan denetiminin yerini otomatik sensörler ve izleme sistemleriyle değiştirir. Bunun gibi sistemler, çiftçilerin çevreyi izlemesine ve daha iyi mahsul, sebze ve meyve büyümesi için değişiklikleri hafifletmesine yardımcı olur. Gömülü sistemler ve robotik, gelişmiş bitki büyümesi için toprak nem seviyesini, ışık seviyesini ve nem seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur.

Hassas tarım

Çiftçiliğe yönelik ekipman, araç ve yaklaşımlar genellikle modası geçmiş olduğundan, sektör düşük verimlilik ve kârdan muzdariptir. Teknoloji, tarımın uzun yıllardır gelişimini engelleyen sorunlarla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Hassas tarım veya akıllı tarım, bitki ve hayvanların ihtiyaç duydukları hassas tedaviyi almalarını sağlar. Hassas tarım için bilgisayar vizyonu ve yapay zeka çözümlerini uygulayan işletmeler, plantasyonları yönetebilir, fabrikanın refahındaki anormallikleri ortadan kaldırabilir ve üretkenliği% 40 artırabilir .

Hassas tarım teknolojisi; sensörleri, GPS, robotik ve bulut bilişimi birleştirerek stratejik karar verme, üretim optimizasyonu ve mahsul sürdürülebilirliğine yardımcı olabilir. Akıllı tarım, tüm tarlayı bir bütün olarak izleyen geleneksel yaklaşımların aksine, tek bir metrekarelik ekim alanına veya tek bir bitkiye atıfta bulunan eylemlerin gözlemlenmesine, teşhis edilmesine ve belirlenmesine olanak tanır.

Bu tür bitkiye özgü eylemler, çiftçilerin her bitki için toprak nemi, ışığı ve nem seviyelerini ayarlayarak arıtmayı seçmelerine yardımcı olur. Bunun da ötesinde, sistem tedavinin gerçekten işe yarayıp yaramadığını değerlendirebilir.

Otomatik büyüme izleme çözümleri , işletmelerin süreçlerini modernize etmesine ve otomatikleştirmesine olanak tanıyarak daha iyi operasyonel ve maliyet verimliliği sağlar.

Dronlar ve Uydular

Çiftçiler, daha iyi, daha ucuz ve daha hızlı veri toplama ve işleme için tarımda uyduların ve insansız hava araçlarının kapasitesini kullanabilir. Drone ve uydu tabanlı tarım, çiftlikleri daha doğru ve üretken hale getirir.

Çiftçilerin gökyüzündeki "gözleri" olan insansız hava araçları ve uydular , çiftlik alanı ölçümü ve yönetimi, verim tahmini, bitki sağlığı izleme ve hastalık, anormallik ve yabani otların tespit edilmesine yardımcı olabilir. Dronların ve uyduların çözebileceği sorunlara ve işleyişlerinin nasıl farklılaştığına bir göz atın.

Uydu izleme

Uydular, uydu görüntülerine dayalı olarak tarıma daha fazla hassasiyet getiriyor. Belirli bir bölgede çalışan uydular, tarlaların veya tarım alanlarının yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çeker. Tarım uydusu verileri, çiftçilerin bitki refahını kolayca takip edebilmesi, büyüme dinamiklerini karşılaştırabilmesi ve mahsul verimini tahmin edebilmesi için veritabanlarında veya bulutta saklanır. Bu bilgiler, en ve en az verimli tarla alanları, ürün rotasyonu ve bitki örtüsünün durumu hakkında fikir verir.

Tarım için kullanılan uydular, işletmelerin veri toplama ve işlemeyi otomatikleştirmesine yardımcı olur. Hem tüm tarlaların hem de ayrı mahsullerin tahmine dayalı analitiği, uyduların çiftçilere sağladığı avantajlar arasındadır. Bununla birlikte, yüksek hava bağımlılığı, düşük görüntüleme frekansı (her 5-8 günde bir) ve insansız hava araçlarına kıyasla düşük fotoğraf çözünürlüğü gibi uydu tabanlı tarımın dezavantajları vardır.

Drone izleme

Drone tarım haritalama yazılımı ayrıca çiftçilere veri toplama konusunda yardımcı olur - hızlı, hassas ve en önemlisi mobildir. Modern dronlar piksel başına santimetre cinsinden çözünürlüğe sahip fotoğraflar çekebilir. Tarımsal Teknoloji farklı türlerde insansız hava araçları kullanır, ancak en güçlüleri günde 2.000 dekardan fazla bir alanda uçuş yaparak veri toplayabilir. Üstelik çoğu model hava durumuna bağlı değildir ve bulutlu veya sisli koşullarda bile fotoğraf çekebilir. Drone çalışmasını engelleyen tek şey, "uçuşa yasak bölgeler" denen belirli bölgelerde uçuş yasağıdır.

Tarımın Geleceğine Yönleniyor

Geleceğin kendisi teknolojinin yanı sıra tarımın geleceği tarafından yönlendirilir. Teknoloji, küresel gıda sistemindeki akut sorunları ele almanın anahtarıdır. Dijitalleşmiş bir dünya, çiftçilere uydulardan, sensörlerden, insansız hava araçlarından toplanan verileri daha bilinçli kararlar vermek için ve her kararı kusursuz bir şekilde uygulamak için hassas teknolojiyi kullanmak için muazzam fırsatlar sunuyor. En son teknolojileri ve kaynak verimli çözümleri benimseyerek, tarımsal teknolojide yeni bir seviyeye ulaşabilecek, maliyetleri düşürecek, verimi artırabilecek ve daha çevre dostu olacak.

 Kaynak:medium.com